Chambre et Table d’Hôtes, Bar
Home » Verblijf » Route

Route

RESERVEREN / AANVRAAG

Maastricht-Bussang: 440 km of 4 uur 40 min rijden 

Antwerpen-Bussang 500 km of 5 uur rijden

Hoe geraak je eigenlijk in Bussang ? Wij kijken zelf altijd op het kaartje en/of volgen de volgende beknopte routebeschrijving vanaf Luxemburg. Dat kun je dus eenvoudig doen. De route bestaat vrijwel geheel uit autoweg (tolvrij), alleen de laatste 20 km is route national (RN 66).
De autoweg (A31/E25) vanuit België voert je door Luxemburg richting Metz en Nancy. Deze A31 kan gevolgd worden tot voorbij Nancy.
Dan neem je de afslag naar Epinal, en rijd je 60 km in die richting over de N 57/E23. Vanaf Epinal staat Remiremont aangegeven, waardoor de weg je nog eens 30 km verder de N 57/E23 laat volgen. Vlak vóór Remiremont opletten: neem de afslag naar Mulhouse. Na circa 15 km deels nieuwe éénbaans-autoweg kom je op de oude RN 66. De weg naar Mulhouse voert verder onze Vogezen in, langs de Moezel (Moselle) door wat dorpjes. Na 20 km gaat de RN 66 door Bussang (Mulhouse is dan nog een stuk verder).
Bij het binnenrijden van Bussang afremmen zodra aan de linkerkant hotel Le Tremplin in zicht komt. Precies bij dat hotel moet je namelijk de tegenoverliggende weg rechts inslaan. Dat weggetje voert onmiddellijk over de Moezel en 50 meter verder ligt het stationsplein aan de linkerkant, met oud station. 
Misschien is de beschrijving wat uitvoerig betuttelend, maar wij zijn zelf al wel eens verkeerd gereden en toen stonden we plotseling ergens in de buurt van St.-Tropez. Laat je dat niet gebeuren ! Het is daar vreselijk !!
Het helpt misschien ook als we vermelden dat je na Luxemburg nog ongeveer 270 kilometer moet rijden naar Bussang. Dan weet je wanneer het tijd wordt toch eens een stukje terug te rijden.

 

Openbaar vervoer
 
Ook met de trein en bus is Bussang goed bereikbaar. Het laatste treinstation is Remirémont, 35 kilometer van Bussang. Er is een regio buslijn die de oude spoorlijn direct naar Bussang volgt. Het eindstation van de bus is bij Le Chevalier op het stationsplein.  
Vanuit Parijs rijdt een rechtstreekse TGV-verbinding binnen drie-en-een-half uur naar Remiremont. Ook in Nancy en in St Die stopt een TGV.