Chambre et Table d’Hôtes, Bar
Home » Activiteiten

Activiteiten

sport, cultuur, historie, natuur, recreatie

Bron van de Moezel.... rijk startpunt van recreatie, rust, sport en natuur.
De vele gezichten van de Vogezen rondom Bussang verbaast de meeste bezoekers.
 
 
Wandelen doen we hier in alle seizoenen. De beroemde Grande Randonee GR5 loopt langs ons dorp en talloze zijroutes van dit lange afstandspad doorlopen het hele gebied tussen Bussang en de Ballon d'Alsace. Zware en lichte dagtochten, korte en lange wandelingen leggen wij graag uit op de kaarten die ter beschikking staan.
 
Fietsers kunnen zich in de Vogezen compleet uitleven. Vaak komen mensen met eigen materiaal, maar aan ons stationsplein bevindt zich ook de fietsverhuur.
Mountainbike ATB-routes vertrekken voor de deur en verdwalen in de heuvels rondom.
Wielrennen/tourfietsen over de cols, met pittig klimwerk en mooie afdalingen, zo kom je in afgelegen gebieden over rustige wegen.
 
Het spoorlijnfietspad dat voor de deur van Le Chevalier begint (of eindigt) loopt 30 kilometer door het dal van de Moezel naar het huidige eindstation in het stadje Remiremont. Een dagtocht fietsen of skeeleren over de 'Voie Verte' is puur genieten.
 
De Moezel-fietsroute begint natuurlijk in Bussang. De totale lengte van de Moezel tot aan Koblenz in Duitsland is 545 kilometer, en Bussang ligt op een hoogte van 600 meter. Er bestaat ook een beknopte beschrijving van de (meestal) vijfdaagse fietstocht.
 
Skiën is al zichtbaar hoog op de helling tegenover Le Chevalier. Daar ligt de piste van La Bouloie. Aan de andere kant van het dorp is een klein ski-gebied 'Larcenaire', waar ook fraaie langlaufpistes in de bossen verdwijnen. In het buurdorp vinden we ons eigen favoriete skigebied: Rouge Gazon. Een aantal sleepliften naar groene, blauwe, rode en zwarte pistes. Een rustig gebied voor beginners, voldoende uitdaging voor kenners. Ook snowboarders komen hier prima aan hun gerief. Op 1200 meter hoogte ligt hier heel vaak sneeuw. Ook buiten Bussang is het nooit ver naar een skigebied.
Langlaufpistes zijn ook in groen, blauw en rood aangegeven, maar dan gaat dat meestal over de lengte....
Ook in de winter wordt er gewandeld: als er sneeuw ligt gaat dat op raquettes over uitgezette wandelpaden 
 
Klimsport is helemaal in ontwikkeling rondom Bussang. Naast bestaande klimlocaties zijn nieuwe routes uitgezet, ook voor 'recreanten' en sportieve klauteraars.
 
Parapente club Ascension'Aile is neergestreken in Bussang en verzorgt lessen en meevliegen vanaf de toppen rondom de Col de Bussang.
 
 
 
-